top of page

ClayMates is een keramiek atelier naast Gent waar je klei-dromen uitkomen.
Je kan er beginnen als starter, beginner of met wat meer ervaring. We hebben 12 draaischijven, een boetseerzone, een glazuurzone en een gevarieerde selectie klei.

Voor starters en beginners in de keramiek hebben we eenmalige workshops of een lessenkaart van 10 lessen die je kan inplannen volgends jouw eigen beschikbaarheid. Voor pottenbakkers met al een beetje ervaring heben we ook beurtenkaarten / abonnementen zonder begeleiding voor ons open atelier die elke dag van het jaar, 24uur op 24 open is. Je krijgt jouw eigen toegangscode, schapje en je boekt je eigen timeslot wanneer je wil komen. Klei, glazuur en het bakken van gemaakte stukken in het atelier zijn inbegrepen!

ClayMates is meer dan een keramiekstudio, het is een community, een plek om te ontspannen, je los te koppelen van de stressvolle buitenwereld en je opnieuw te verbinden met jezelf en de klei.
Of je nu beginner of gevorderde bent, ClayMates staat open voor iedereen.

claymates_120521_00331.jpg

Wie zijn wij

Hoe is dit verhaal ontstaan...

Na een lange zoektocht en verschillende wachtlijsten ben ik in 2019 beginnen draaien... Ik werd verliefd op de sereniteit van het draaien met klei en besloot mijn eigen ruimte te creëren om meerdere keren per week te kunnen draaien. Ik realiseerde dat ik niet de enige was in deze zoektocht en besloot mijn ruimte te delen en zo een gastvrije omgeving te creëren voor gepassioneerde keramisten. Een plek waar je heen kunt als keramist op elk moment van de dag en doen wat je graag doet, werken met klei.

Onze Missie

Create. Practice. Inspire.

In ClayMates is het onze missie om een ​​veilige, gemeenschappelijke ruimte te creëren voor pottenbakkers - beginners tot gevorderden - om samen te komen en te creëren, te oefenen en elkaar te inspireren.
Of je nu een ervaren keramist bent die op zoek is naar een community of inspiratie, een beginnende pottenbakker die iets van andere keramisten wil leren, of als je gewoon geïnteresseerd bent om omringd te zijn door mensen met dezelfde kleiverslaving, ClayMates is de juist plek voor jou!

claymates_120521_00202.jpg
claymates_120521_00337.jpg

Onze Waarden

Respect. Community. Freedom

ClayMates is ontstaan ​​uit de wens om een ​​open community studio 24/7 toegankelijk te maken waar elke keramist zijn hobby of vak op zijn eigen manier kan beoefenen. Dit gaat samen met respect, elkaar ondersteunen en vrijheid om op elk moment van de dag je passie te kunnen volgen.

bottom of page