top of page

CLAYMATES: Een k(l)eicoole plek voor M/V met passie voor pottenbakken

Of ik eens een initiatie pottenbakken wilde komen volgen bij Claymates in Gent? Die vraag viel vorige week in mijn mailbox. Drie heen-en-weer mailtjes in amper 5 minuten later was de afspraak bevestigd. Om maar te zeggen hoe enthousiast ik was!

Pottenbakken is hip en stond al lang op mijn To Do-lijst. Weer iets dat ik kan afvinken! (Het wegvallen van mijn marathonschema voor Tokio heeft dan toch ook voordelen.)

Claymates is ondergebracht in een fabriekspand in St. Denijs Westrem, op een steenworp van het afrittencomplex van de E40, en beschikt over een ruime parking. Het is geen studio waar je een opleiding kan volgen om te leren pottenbakken. Wat is het dan wel? Een plek waar mensen (vooral dames) 7/7 dagen, 24/24 uur terechtkunnen om hun hobby te beoefenen. Ideaal dus voor wie geen zin of geld heeft om te investeren in een draaitafel en/of oven. Of voor wie de rompslomp van pottenbakken thuis niet ziet zitten. (Draai of keer het zoals je wil, die klei die kruipt overal). Of voor wie zich niet elke week op hetzelfde tijdstip kan vrijmaken voor een cursus. Een tof concept dat ik live ontdekte tijdens een initiatieles draaien.

Klik hier om verder te lezen

291 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page