top of page

Giffin Grip

Bijgewerkt op: 18 jan. 2022

De Giffin grip is een witte schijf met blauwe klemmetjes. Je vindt ze in het rek aan de kneed tafels. Ze kan je in het afdraaien enorm veel tijd besparen want je hoeft niet meer zelf te centreren en je werk vast te zetten met kleibolletjes. Deze tool fixt dat voor jou in no time!

Hoe ga je ermee aan de slag?
1/ Zet de giffin grip op je draaischijf (werkt op de schijven met en zonder bouten, behalve op de grote schijven nr 8 & 9)

2/ Afhankelijk van de grootte van je werk kies je uit de blauw/zwarte lage klemmen al dan niet in combi met de metalen stokjes met zwart klemmetje. De blauwe klemmetjes zitten in een plastic doos, de metalen stokjes in een houten blokje. De metalen stokjes dienen om hogere zaken vast te klemmen zoals vaasjes of hogere kommen

3/ Draai het bovenste en het onderste deel van de giffin grip in tegenovergestelde richting zo zie je dat de klemmen loskomen. Wil je ze wisselen, draai ze dan tot aan de buitenkant van de schijf

4/ Plaats de gewenste klemmen en draai deze terug naar het midden van de schijf, net iets breder dan je werkstuk. Voor hoger werk klik je de metalen stokjes in het gaatje van de blauw zwarte klemmetjes, let op het klikgeluid en zorg dat de 3 stokjes zeker op dezelfde hoogte zitten door ver genoeg te duwen tot het klikt.

5/ Draai de Giffin grip voorzichtig dicht zodat de klemmen rond je werk komen te zitten. Wil je streepjes vermijden doordat je werk wel eens kan gaan verschuiven als je van heel snel draaien snel stopt, plaats dan kleine stukjes oude spons tussen je werk en de klemmetjes.

6/ Draai af. Door de kracht van de draaischijf en snel stoppen kan de klem wel wat lossen. Regelmatig terug een tegenbeweging maken met de bovenste deel van de witte schijf en t'is opgelost.

7/ Als je klaar bent of tussenin kan je de de afgedraaide klei krullen makkelijk uit de witte schijven schudden boven je draaibak. Dat zorgt ervoor dat de tool vlot blijft werken.

Gelieve niet met te natte klei te werken met deze tool zodat ze niet verstopt geraakt.

217 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page